LeerKracht Marvin Leter

Marvin Leter (35 jaar) werkt op het PENTA College CSG De Oude Maas in Spijkenisse. Hij geeft daar maatschappijleer en levensbeschouwing aan leerjaar drie en vier. Als ik zeg dat ik denk dat dit pittig is, geeft hij aan dat het best meevalt. Volgens hem bereik je veel met structuur en betrokkenheid. Ook vertelt hij dat het team werkt met duidelijke richtlijnen. Klinkt goed!

feat-marvin-leter

Ambitie

 

De eerste drie dingen waar je aan denkt als ik zeg: de leerlingen van de Oude Maas.

Marvin: “Bij de leerlingen van de Oude Maas denk ik aan: Spijkenisse, talentvol en betrokken.”

 

Wat zeggen je leerlingen als we vragen naar meneer Leter…….

Marvin: “Ik denk dat mijn leerlingen zullen zeggen dat ik betrokken, gedreven en er voor de leerlingen ben. Ook zullen ze zeggen dat ik zwaar in to hiphopmuziek ben en elke dag andere sneakers draag.”

 

img_5468

 

Waarover praat je met je leerlingen bij maatschappijleer en levensbeschouwing? Speel je in op wat er op dat moment gebeurt in de maatschappij?

Marvin: “Voor Maatschappijleer is het moeilijk om in te spelen op actuele zaken, omdat ik mij natuurlijk strikt moet houden aan het examenprogramma. Daarentegen als er iets ingrijpends gebeurt dan zorg ik er natuurlijk wel voor dat het ruimte krijgt voor een gesprek tijdens mijn les. Verder probeer ik mijn leerlingen vooral te prikkelen met hun eigen kijk op onze samenleving. Dat maakt mijn vak meteen zo mooi, de maatschappij is vooral hoe de individuele persoon het ervaart.

marvin-2

Stijl

 

Als jij je onderwijscollega’s mocht stylen, wat zou dan de nieuwe trend worden op school?

Marvin: “Hmmm deze is lastig . Ik zou mijn collega’s zeggen dat ze het dicht bij zichzelf moeten houden, maar wees freshhhhh.”

Zegt jouw kledingstijl iets over jou?

Marvin: “Ik denk van wel. Een kledingstijl weerspiegelt je totale identiteit. Ik zal dus nooit iets dragen omdat het moet. Het moet bij mij als persoon passen en het moet natuurlijk hedendaags zijn. ‘Snapbacks’, toffe sneakers en bijpassende shirts…”

2014_10_24__3146

Wat is wat jou betreft stijlloos?

Marvin: “Geforceerd in een colbert rondlopen. Afgetrapte sneakers en een legerbroek zijn voor mij een aantal voorbeelden van ‘No Go’s’. Mijn ‘No Go’ lijst is superlang, ik denk dat we daar een apart interview voor nodig hebben.”

 

img_6830

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *