Beautyblog by Esther: Eyecatcher met Eyeliner

IMG_6268

Je kan er eigenlijk niet omheen: de eyeliner is hot!!!! Het is ondertussen een klassieker geworden die bijna niet meer weg te denken is in make-up land. Je ziet ze in en op verschillende vormen & manieren. Denk aan potlood, vloeibaar, stiftje, kwastje, dik, dun & wings. Hieronder lees je dé tips voor het creëren van “de” eyeliner die perfect past bij jou. Neem wel even de tijd voor het oefenen. Geduld is hierbij namelijk een schone zaak ;-))

 

cijfer1-roze

Welke eyeliner…?
Er zijn verschillende eyeliners die je kan gebruiken:

Gel liner in een potje die je met een dun kwastje aanbrengt
Vloeibare eyeliner met een kwastje met haartjes
Eyeliner stift (soort viltstift)
Potlood, word hiermee wel minder strak

Op dit moment is de (vilt)stift eyeliner mijn favoriet, en ook voor een beginner is deze het makkelijkst aanbrengen.

 

IMG_1763

 

cijfer2-roze

Wanneer…?
Gebruik je eyeliner in deze volgorde:

1. Oogschaduw

2. Eyeliner

3. Mascara

Persoonlijk vind ik de vloeibare eyeliner aan de bovenkant van je oog het mooist en een potlood voor de onderkant.

 

cijfer3-roze

Hoe…?

1 Hou je ogen open tijdens het aanbrengen van je eyeliner, zo kan je zien wat je doet. Ik kijk zelf altijd heel goed naar beneden, met in mijn ene hand de eyeliner en in de andere hand een klein make-up spiegeltje. Wat je absoluut niet moet doen is je huid strak trekken! Dit zorgt er namelijk voor dat je een bobbelige lijn krijgt wanneer je je huid los laat. Dat wil je niet toch?!

2 Je moet de eyeliner niet in 1 keer willen trekken! Zet kleine streepjes en begin van binnen naar buiten. Het is het mooist als de lijn in je binnen ooghoek heel dun begint en in je buiten ooghoek wat dikker eindigt. Begin heel dun, dikker aanzetten kan altijd nog.

3 Hou je eyeliner horizontaal en zet ‘m strak tegen je wimperrand aan, het is niet mooi als je nog een stukje huid tussen je eyeliner en je wimpers ziet.

4 Je mag best een foutje maken, poets het gewoon weg met eye make-up remover (zonder olie) en een wattenstaafje. Dat is het fijne van make-up, je kunt eindeloos oefenen.FullSizeRender-1

De liner.designer by beautyblender

 

cijfer4-roze

Een Wing…?

De “winged” eyeliner is op dit moment een enorme trend!!! De basis is het zelfde als de eyeliner hierboven maar dan met een vleugeltje aan de buitenkant van je oog omhoog. Die kan je heel heftig aanbrengen à la Amy Winehouse, maar hij kan ook mooi classy zoals bij Adele. Nog een bijkomend voordeel: hij geeft ook een liftend effect! Zie hieronder de 4 stappen:

1 Trek een lijn van je buitenste ooghoek naar je wenkbrauw toe. Hoe langer de lijn hoe extremer de eyeliner word. Heb je geen vaste hand? Geen probleem, de Beautyblender heeft hier de ideale tool voor ontwikkeld. De Liner.Designer. Nooit meer last van een scheve wing. Inclusief spiegeltje met zuignapje om op ooghoogte te hangen die maar liefst 5x vergroot.

2 Trek het lijntje terug zodat je een driehoekje krijgt

3 Trek vanuit je binnen ooghoek een dun lijntje die je met het driehoekje verbind.

4 Vervolgens kleur je het driehoekje in, et Voilà!!!!

 

FullSizeRender

 

Mocht je ‘m nou toch nog wat dikker willen kan je alles nog even bijwerken. Ik weet zeker dat je na het volgen van deze stappen een perfecte eyeliner hebt gezet. Good luck and be proud!!!!!

See you soon…

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *