EduBlog Andrea: Eindelijk aan de studie!

 

feat-andrea-eindelijk

 

Eindelijk!

Na 4 jaar lang verlangen, twijfelen en uitstellen heb ik het eindelijk gedaan!  Ik ben begonnen aan een studie!

Ik ben niet zo goed in keuzes maken. Dus aan het hele traject zijn veel twijfels en afwegingen vooraf gegaan. Welke studie? Wanneer? Waar? Wat wil ik er daarna mee? Te veel vragen met te veel antwoorden. Maar vlak voor de zomervakantie heb ik de knoop doorgehakt en ben ik begonnen aan de master Leren en Innoveren.

Grappig genoeg dacht ik toen: nu genieten van de zomervakantie, vanaf september heb ik 2 jaar lang geen leven meer. Maar dat ging niet op: al voor het eerste college werd mij verzocht flink wat artikelen en boeken te lezen en bij behorende studieopdrachten te maken.  Dus na drie weken echt vakantie vieren ben ik aan het blokken gegaan.

 

Eigen studeerkamer

Om de studie te combineren met mijn drukke gezinsleven met twee, zeer fanatiek sportende, kinderen en mijn drukke baan leek het mij handig om iets van randvoorwaarden te scheppen.

 

img_8643

 

Een eigen studeerkamer was er een van. Een interne verhuizing, uren speuren op Pinterest en shoppen waren hiervoor nodig. Maar ik heb er geen spijt van. Ik ben nu ruim een maand bezig en geniet iedere keer weer van mijn kamer. Terwijl mijn gezin beneden zijn ding doet, trek ik de deur van mijn kamer dicht en dompel me onder in de literatuur.

 

En dan de schoolbanken weer in….

Voor het eerste college moest ik dus al opdrachten inleveren. Ik had al jaren niet meer in de schoolbanken gezeten en dat maakt toch onzeker. Wat willen ze horen, denk ik in de goede richting? Die onzekerheid werd nog groter toen de lector tijdens het eerste college vertelde dat er streng beoordeeld zou worden en dat het kon voelen als muggenziften. In het kader van een goed begin is het halve werk, koos deze lector er voor de eerste opdrachten dus kritisch van feedback te voorzien. Hartkloppingen kreeg ik er van. Deed me allemaal weer denken aan mijn schooltijd.

 

img_8644

 

Een goed begin is het halve werk

En dan het moment waarop ik de feedback binnen kreeg….

Ik werd op zaterdagochtend vroeg wakker en haalde mijn  telefoon van de vliegtuigstand. Zie ik dat er een mail is van de lector met de feedback op mijn ingeleverde opdrachten.

Ja, toen was ik dus gelijk klaarwakker, zette ik om 6.30 mijn laptop aan met een hartslag van 120 en opende het document.

Het gevoel dat ik had na het lezen van de feedback kan ik met niets anders omschrijven dan met euforie! Hij was tevreden, ik had het goed gedaan! Al die jaren van twijfelen en uitstellen waren direct weg. Wat heerlijk. En hoe fijn dat Kris, mijn jongste, ook wakker werd en we samen in onze pyjama een vreugdedansje hebben gedaan! Zo’n moment wil je toch even met iemand delen.

Nou ja, dat dus…..dat ik er dus geen spijt van heb. Dat ik er enorm van geniet om al die nieuwe kennis in me op te nemen. Dat ik het een uitdaging vind de nieuwe kennis toe te passen op mijn werk. Ik geniet!

Het is hard werken en zoeken naar een balans tussen gezin, werk en studie. Maar het geeft je zo veel!

Dus stop ook met twijfelen, verbreed je horizon en vraag volgend jaar ook de lerarenbeurs aan!

img_8642

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *