Een kwestie van perspectief

Blouse Essentiel met 20% korting

 

Een kwestie van perspectief

Het gaat niet zo goed met me. Of eigenlijk gaat het fantastisch met me! Het is maar hoe je het bekijkt… So let me explain. 

Rekenonderwijs in groep 7 is leuk! Ik zeg het je, als ze de breuken eenmaal door hebben dan valt bij de procenten alles volledig op z’n plek. Wat wil je ook als de uitleg zo goed aansluit bij de belevingswereld?! (Van de juf dan). Inmiddels rekenen mijn schatjes met gemak uit hoeveel ze bij de Zara voor een nieuwe jurk betalen als alles met 60% de deur uit vliegt….of hoeveel een paar schoenen bij de Bijenkorf  oorspronkelijk gekost zou hebben als je 10% korting kreeg en 180 euro hebt betaald. Bij het gevoelsrondje vrijdag vertelde één van m’n meiden zich goed voelde omdat ze die avond zou gaan shoppen met haar ouders. Geloof me dat ze in staat is om strategisch kleding aan te wijzen en via procentuele berekeningen aan te tonen dat het voordeliger is om alles aan te schaffen wat zij in gedachten heeft.

Ik hou van de rekenles. Ik hou ervan om een onderdeel van de leerlijn van begin tot eind echt helemaal zelf te hebben uitgelegd omdat je dan ZO GOED ziet wat het resultaat is van je eigen onderwijs! Ik hou ervan hoe je bij rekenles hiaten kan opzoeken en kan wegwerken. Hoe kinderen als een raket de lucht inschieten omdat je ze één strategie tip geeft, zij die opvolgen precies zoals je het hebt geinstrueerd en hoe voor hen dan ALLES op z’n plek valt. Je kan het kwartje tijdens de rekenles regelmatig niet alleen horen maar ook zien vallen. Fijn. Bevredigend ook. 

 

Truitje Essentiel met 20% korting

Mijn voorliefde voor rekenen lijkt tijdens het hoofdstuk over procenten een vlucht te nemen. Mijn aankoop rate de laatste tijd ook. Het gaat echt sky high! Elke dag een ander tasje mee naar school om de context van de les te illustreren. We zouden dot kunnen interpreteren als zeer betrokken. Een soort vooronderzoek voor dit rekenblok. Maar here’s the thing. Ik kan niet stoppen! Hoort u ook Justin Timberlake zingen? Can’t stop the feeling! So just shop shop shop! 

Dit gaat niet goed. Of dus echt fantastisch goed. Het is maar hoe je het bekijkt. Vanuit het perspectief van mijn bankrekening of van mijn kledingkast? Een aantal zondagen terug was mijn liefste zo lief om mij met drie grote vuilniszakken vol kleding naar het kledingkarmaruilfeest te brengen, georganiseerd door mon sister and me. Ik moet erbij zeggen dat mijn kledingkast VOL hangt, ook als ik drie vuilniszakken vol naar het feestje breng. Mijn liefste en ik zitten in de auto als hij mijmerend opmerkt dat ik zojuist meer kleding heb weggegeven dan dat hij in totaal in zijn kast heeft hangen.

You do the math. 

 

Rekenen met korting

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *