EduBlog Jaimy: Schoolfeest in Rotterdam!

feat-schoolfeest

Schoolfeest in Rotterdam!!

Vorige week zaterdag hadden we een schoolfeest in Rotterdam. De naam doet denken aan: aula, discolichten, dj, schuifelende pubers en docenten in foute outfits. Maar niets is minder waar. Het ‘Schoolfeest’ afgelopen zaterdag was op een hippe locatie, met lekkere hapjes en dranken (gemaakt door Rotterdamse leerlingen uit het VSO), goed eten en een lekkere band opgevolgd door een fijne dj. De organisatie van MeetUp010 mocht dit feest organiseren voor de gemeente Rotterdam ter ere van de afsluiting van de Nationale Onderwijsweek.

Collega’s uit het PO, VO, SO, MBO en HBO maakten kennis tijdens het speeddaten of via de docentenbingo. Dat was fun! Maar heel eerlijk, later op de avond toen de dj begon en iedereen richting dansvloer ging, was het niet meer te houden. Alle remmen gingen los. Maar: ‘What happens in Rotterdam, stays in Rotterdam.’ Op wat fotootjes na dan………

 

2 Binnenkomst

3 Drankje erbij

Collega's 1

img_1387

fullsizerender-12

Collega's 8

7 We gaan bijna openen       8 Hi jij ook hier

9 justin opent de avond

De band 2

 Gitaar

De bas 2

Drums

Zangeres

Collega's 7   4 Food

10 Eet smakelijk Hi

13 Eet smakelijk 4  14 Team catering

Selfie time   Niet op Facebook

Collega's 8

15 Uitleg speeddaten

16 Speeddaten Renee

Collega's 10

Saskia

dancing-shoes

img_1552

Annelou

Dance 2

img_8597 19 Lol

img_8608

Dance 9 Dance 6

Dance 8

img_8615

Inge en Renee

Op de tafels

EM en drama docent

Dance 7

fullsizerender-11

 

De stijl van de avond

De stijl van de avond evaluerend, kan ik zeggen dat het niet verkeerd was. Veel collega’s hadden zichtbaar aandacht besteed aan hun outfit. Een aantal collega’s rockten echt hun outfit. En dan was er nog een clubje dat niet verder kwam dan een t-shirt en een spijkerbroek. Ook goed natuurlijk, maar zoals jullie inmiddels weten, zie ik persoonlijk graag collega’s in stijlvolle, hippe creaties rondlopen. Of in het geval van vorige week: dansen.

 

Onderwijsinhoud mét een tikkeltje glamour

We zijn nu toch echt flink van start in Rotterdam. Het schooljaar is inmiddels aangekomen bij base 1 (lees:de herfstvakantie)  en we hebben al aardig wat feestjes en inhoudelijke bijeenkomsten achter de rug de afgelopen weken. Ik moet eerlijk bekennen dat ik ervan geniet. Ik krijg energie van de inhoudelijke bijeenkomsten én van de feestjes met gelijkgestemden of zoals MeetUp010 in de uitnodiging op Facebook aangaf: Onderwijsbeesten. Als de afgelopen weken de voorbode waren voor het komend jaar, dan hoop ik dat we na dit jaar gewoon doorgaan met wat we aan het doen zijn. Onderwijsinhoud mét een tikkeltje glamour. Gekke combi?! Nee, ik zeg: dat is óók onderwijs in de 21e eeuw.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *