IJsjes, kleding uitzoeken voor de liefste en het lerarencongres

feat-ijsjes

 

IJsjes

Het is zondag. Die warme zonnige zomerdag aan de start van de herfstvakantie midden in oktober. Ik zit met de liefste voor de IJssalon en besteed, na weken verdwenen te zijn geweest in de wereld van het onderwijs, ein-de-lijk weer eens tijd aan datgene wat in het leven echt belangrijk is. IJsjes. En de liefste natuurlijk. Een ieder die ons voorbij loopt en ons gesprek opvangt denkt misschien dat we elkaar niet veel te vertellen hebben, daar wij vooral praten over wederom datgene wat belangrijk is. IJsjes. Welke smaak we het liefste kiezen. Hoe moeilijk het is om te kiezen. Over de goede kleurencombinatie van het ijsje van de mevrouw die net naar buiten stapt. Dat de ijsjes van elke bezoeker er eigenlijk leuk uitzien. Ik heb altijd ontzettend veel moeite met kiezen. Van ijs dan. Maar ik ben nu tevreden over mijn twee gekozen smaken, mango en stroopwafel, mét slagroom uiteraard. Eerder stond ik in de rij en altijd ervaar ik dan even keuzestress. Hardop leg ik dit uit aan de liefste met als reden dat alles gewoon zo lekker is! Voor mij betekent dit dat ik veel kan missen als ik het verkeerde kies. Terwijl je mij over het algemeen in het hokje zou kunnen plaatsen van het glas half vol en hem juist in dat andere hokje, is hij degene die vandaag nuchter zegt dat ik dus eigenlijk nooit het verkeerde kan kiezen. Wat een rust brengt hij mij met deze opmerking.

 

img_8726

De mooiste kleding die ik ooit heb gehad…..

 

Shoppen met de liefste

Grappig. Als je een aantal ijsgerelateerde woorden zou vervangen door kleding en shop jargon zou ik ditzelfde gesprek precies zo kunnen voeren met veel van mijn vriendinnen. Vriendinnen ja. Want mijn liefste is niet zo’n fan van shoppen. Shopping is my cardio maar hoe dichter we bij de stad komen hoe zichtbaarder het onzichtbare gordijn van shopafkeuring bij hem optrekt. Een aantal weken terug liepen we door de stad om een cadeau voor mijn verjaardag uit te zoeken. Konden we gelijk een paar shirts meenemen voor hem want daar was hij toch echt aan toe, aldus hemzelf. Verheugd stapte ik de kledingzaken binnen waar hij wel vaker zijn garderobe aanvult. En met vaker bedoel ik twee keer per jaar. Werkelijk waar elk shirt dat ik hem aanreik wordt afgekeurd: “Rare mouwen. Er zit een rafel in de stof. Wat is dat voor kleur? Met die print ga ik echt niet lopen.” Goed. Einde shopsessie.

 

img_8755

Outfit bij de Erasmus excellentie leergang

 

Shoppen zonder de liefste

Een week later ben ik te gast bij de Erasmus excellentie leergang en mag ik inspireren tijdens de lunch. Er is tijd over voor een bezoekje aan de Scotch en Soda dus op naar de Meent! Buiten sta ik te stuiteren met de tas in mijn handen met daarin de mooiste kleding die ik ooit heb gehad (totdat ik volgende week weer ga winkelen uiteraard) en mijn liefste moet horen van dit gevoel. Eenmaal bellend is hij blij voor mij en vraagt mij als ik dan toch in de stad ben om wat shirts voor hem mee te nemen? Ik heb vroeger vaak hardop gezegd nooit kleding te zullen kopen voor een liefste maar ik kan de verleiding niet weerstaan. Ik wijs hem wel even op onze gezamenlijke ervaring van een paar weken terug toen hij niets leuk vond van wat ik aanwees. Maakt niet uit, het vertrouwen is nog steeds intact. Een paar uur later bereid ik met Jaimy onze presentatie voor waarin we studenten van de HR&O gaan vertellen hoe zij een stijlvolle leraar met lef worden. De liefste komt thuis, past zijn shirts en is OVERAL blij mee! En dus ook met mij. Ik lach, geef een zoen en verzwijg dat ik minstens de helft van deze shirts de week ervoor ook heb aangewezen in de winkel…

 

img_8725

Samen met Jaimy bij de HR&O

 

Onderwijs, fashion en een soortgenoot

Ik blijk niet alleen te staan. Nieuwe situatie, aan het einde van de nationale onderwijsweek. En wat een topweek! Elke dag onderwijs in een passende smashing outfit (al zeg ik het zelf). Samen met  een LmL-bestuursgenootje en haar vriend lunchen we tijdens het Lerarencongres in een volle aula tussen honderden andere leraren. De vriend van mijn bestuursgenootje trekt zijn jas uit en ik zie en spreek uit dat mijn vriend dezelfde zeer leuke trui heeft. En tegelijkertijd zeggen we met grote glimlach en vol trots: ‘Die heb ik voor hem uitgezocht!’. Ach, zo lang mijn liefste zelf zijn ijsje uitzoekt hoor je mij niet klagen…

 

img_8724 Dé trui

PS: Voor een ieder die wil weten hoe die topweek eruit zag, zowel qua onderwijsinhoud als qua smashing outfits (wederom, al zeg ik het zelf) kijk even op www.reneevaneijk.com

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *