Zó veel keuzes

 

 

Material girl

Ik ben met vriendin Lisa op een prachtig Grieks eiland. We zijn aan het eilandhoppen. Cocktails drinken, zwemmen in de zee, lekker eten en rondlopen in de zon. Veel meer doen we (gelukkig) niet. ‘s Avonds in een bar wijst ze me op een bundel lichtjes, nader te identificeren als een cruise schip. Als een blij meisje dat haar eerste barbiepop mag uitkiezen roep ik uit dat ik “Ooooooo ook een cruise wil maken!”

“Jij wilt zó veel!” is haar (zeer accurate moet ik zeggen) directe reactie.  We zijn al een paar dagen samen op vakantie en ze weet inmiddels wat ze zegt. Ze heeft gelijk. Ik wil ZOVEEL.

Ik wil op vakantie naar de zon. Ik wil die prachtige roze kleine koffer van Suit Suit voor m’n stedentrips. Ik wil op stedentrip. Ik wil elke week verse bloemen in huis. Ik wil elke dag minimaal een uur kunnen lezen. Ik wil geweldig goed lesgeven, elke dag net zo goed of eigenlijk een beetje beter. Ik wil cocktails drinken. Ik wil sporten. Ik wil gezond leven. Ik wil shoppen met een creditcard waar ik de rekening nooit van krijg. Ik wil nieuwe schoenen. En de hele herfst/winter collectie van Essentiel aan mijn garderobe toevoegen. So much for this material girl.

 

Minder lesgeven

What else? Ik wil heel veel presentaties/workshops/lezingen geven over hoe geweldig leuk het onderwijs is. Mensen inspireren zodat zij het onderwijs ook weer zo geweldig leuk gaan vinden zoals ze het ooit vonden. Ik wil een boek schrijven over onderwijs. Ik wil dagvoorzitter zijn op onderwijs evenementen. Ik wil bloggen voor EduEnVogue. Ik wil vloggen. Ik wil m’n eigen website mooier maken en beter onderhouden. Ik wil een column in een krant of tijdschrift en vertellen over de praktijk van mijn dag in de klas. Stiekem wil ik trouwambtenaar worden.

O en wacht. Ik wil ook graag m’n liefste, m’n vriendinnen, vrienden en familie met enige regelmaat zien en dan ontspannen met ze kletsen en samen zijn.

Eeehhhh, wel wat veel hè? En dat betekent dat ik weer terugkom op het woord keuzes. Want wat ik allemaal wil gaat niet lukken zoals ik het nu aanpak. Doodsbenauwd ben ik vanwege de keuze die ik heb gemaakt. Ik ga minder werken. Nou ja, minder werken dekt de lading niet echt. Ik ga minder lesgeven. Pijn in m’n hart want ergens geloof ik echt dat het voor een klas leerlingen het beste is als ze de hele week één vast gezicht als basis voor de klas hebben staan. Maar ook met heel veel plezier in m’n hart want juist al die buitenschoolse onderwijsgerelateerde activiteiten maken mij gelukkig. Houden me up to date wat betreft onderwijsvernieuwing en juist dat maakt mij weer een sterkere leraar.

Drie dagen lesgeven en twee dagen vullen met andere activiteiten. Ik kan je vertellen: DAT IS SPANNEND! Krijg ik genoeg opdrachten binnen? Kan ik waarmaken wat ik denk te kunnen bereiken? Hoe zorg ik ervoor dat ik die twee dagen ook echt aan de slag ga? En hoe (serieus hoe?!) zorg je voor meer naamsbekendheid zonder je mening persé in 140 tekens te moeten samenvatten? Kan ik ervoor zorgen dat we meer over de combi mode & onderwijs kunnen presenteren omdat het nu eenmaal een geweldige combi is?

En, last but no least, komt er genoeg binnen zodat ik naast al die leuke onderwijsactiviteiten, ook stiekem af en toe naar de stad kan voor een kopje thee met taart en een rondje shoppen?

Voorzorgsmaatregelen

We shall see, zeg ik voor nu. Ik heb er ontzettend veel zin in, naast alle zenuwen die met enige regelmaat door mijn lijf gieren bij de gedachten aan al deze changes. En voordat het zover is heb ik alvast wat voorzorgsmaatregelen genomen. Of zijn ze voor mij genomen.

1 Ik heb mijn liefste mijn creditcard toevertrouwd. Hij is niet te vermurwen en die zie ik voorlopig niet meer terug.
2 Vlak voordat ik mijn creditcard (vrijwillig, wil ik benadrukken) af gaf, heb ik nog even twee paar beauties gekocht. Schoenen ja. Zoals mijn lieve enabler vriendin zei: “Je praat niet alleen over onderwijs, je zet ook jezelf neer. En daar hoort een goede outfit met een prachtig paar schoenen bij.”
3 Ik heb een abonnement op Bloomon, elke maand een prachtig vers boeket op tafel.
4 Mijn liefste heeft mij voor mijn verjaardag die prachtige cute kleine roze SuitSuit koffer gegeven. Oh how I love him! En ik ben nog niet eens jarig!
5 Mijn moeder neemt me eind september mee naar zonnig Valencia. Voor een goed gesprek, een ontspannen dagje strand, lekker eten en laten we wel wezen; het is toch een groot voordeel dat ik nu buiten het seizoen de zon op kan zoeken!

 

Onderwijs

O ja en dan nog het voorwerk voor de actual deal. Het onderwijs en alles wat daar voor mij komend jaar aan geweldigs bij komt kijken. Simpel. Veel ontspannen, veel lezen, beetje sporten, beetje gezond eten en straks knallen! Één dag van de twee is al goed gevuld met een leuk project, waar ik zeker ook over ga schrijven. En als ik mezelf een beetje ken, komt het met die andere dag ook wel goed. Nieuwe schoenen aan en gaan!

 

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *