Edublog: Summerproof op school

feat image summerproof

 

Verleden week was er zon! Gewoon. Opeens. Zon! Aangezien ik er niet op had gerekend, was mijn kast niet ‘summerproof’. Dus ik ben er eens flink doorheen gegaan. Al gaandeweg maak ik dan twee selecties. Items die ‘werkproof’ zijn en items die dat niet zijn. Dan zijn er nog stukken waar ik over twijfel: wel of niet aan naar school? Soms is het antwoord hierop afhankelijk van de plek waar de school staat of de populatie ouders en leerlingen waar je mee te maken hebt. Maar de meeste zijn wat mij betreft duidelijk. Hier mijn ideeën en twijfels over een kledingkast die ‘summerproof’ is.

 

1. De slipper of sandaal

Hier zijn de meningen over verdeeld. Er is dan ook weer een verschil of je leidinggevende bent of bijvoorbeeld leerkracht. Sommige mensen vinden dat je geen tenen mag zien. Dus met andere woorden: slippers of sandalen zijn niet geschikt. Zelf vind ik eigenlijk wel dat het kan. Leerkrachten met slippers? Wat mij betreft prima. Leidinggevenden met slippers? Ligt eraan wat voor exemplaar je aan hebt. Maar als we het hebben over de flip-flops zeg ik: liever niet.

Sandaal zomerproof

Dan is er nog de discussie of een slipper wel praktisch genoeg is, want ik weet niet hoe het bij jullie op school zit, maar bij ons moet je wel eens een sprintje trekken wanneer een leerling ervan tussen gaat…… En dat is inderdaad lastig op je slippers. De slipper of sandaal is daarom wat mij betreft een twijfelgeval.

 

2. Het buiktruitje

Hier kan ik heel kort over zijn. NEE. Gewoon niet. Leerkracht, assistent, teamleider of telefoniste: nee.

Buiktruitje zomerproof

 

3. Rokken en jurken

Rokjes en jurken zijn er in allerlei varianten. Dus wat mij betreft is de grens voor ja of nee afhankelijk van de rok of jurk en afhankelijk van hoe je dit combineert. Te kort is naast onpraktisch sowieso not done. Maar ja, wat is te kort? Om een grens aan te geven denk ik dat een rok of jurk in ieder geval over het midden van je bovenbeen moet vallen.

Jurk zomerproof

 

4. Het hemdje met spaghettibandjes.

Hoewel de satijnen hemdjes met een kantje nu helemaal ‘on trend’ zijn, kunnen deze echt niet aan naar school. Ik denk persoonlijk dat je een hemdje met spaghettibandjes beter in je kast kunt laten hangen, mits je er een jasje of vestje overheen draagt.

Hemdje zomerproof

 

5. Truitje of hemdje met decolleté

Kan niet op school. Ik keek eens tijdens een observatie van een kringgesprek met kleuters, recht in de decolleté van de juf toen ze iets uit de speelgoedkist pakte. Op dat moment kon ik alleen maar denken: “Gelukkig is het geen inloopochtend voor ouders vandaag.” Dus check voor je de deur uit gaat altijd of het hemdje of truitje ook nog netjes zit als je voorover bukt.

Decollete zomerproof

 

6. De broek met decolleté

Ditzelfde geldt voor een broek die wanneer je gaat zitten, een deel van de decolleté van je derrière blootgeeft. Ook niet chique en daar zijn de lange hemdjes en shirtjes voor uitgevonden. Ook hier is weer de tip: voor je de deur uitgaat even zitten en checken of het kan.

Broek decol zomerproof

 

Heb jij items waar je over twijfelt? Leuke zomer modemissers of juist handige tips om summerproof en well dressed op je werk te verschijnen? Laat het me weten via info@eduenvogue.nl. Bij genoeg leuke ideeën en ervaringen, schrijf ik er weer een blog over.

 

feat summerproof