Zomerse sferen

Feat zomerse sferen

Scène omschrijving. Het is 31 graden, ik loop in de zon met mijn liefste naast me in Barcelona. In de zomerjurk die ik vorig jaar als verrassing van hem kreeg toen ik thuis kwam van een lang weekend Lissabon. Ik had zo getwijfeld over die jurk, het uiteindelijk niet gedaan en u raadt het al……..SPIJT. Ja ja ik weet het, Barcelona, Lissabon, vriendlief die een jurk koopt, hashtag zwaar leven!

2016-07-28-PHOTO-00000580

Jurkje van Zara

Anyways, ik slijt mijn dagen in Barcelona in korte broekjes met fijne hemdjes en ‘s avonds draag ik van die mooie jurkjes. Van die outfits waar ik er massa’s van heb, maar die ik echt niet vind kunnen voor de klas. Te kort, te bloot, te losjes. Dus zelfs bij niet al te hoge temperaturen loop ik in al mijn vrije uren in korte broekjes met bijvoorbeeld een blouse met lange mouwen. (Styliste Danielle Brand wees mij erop dat mensen bij het aanbreken van zomerse sferen altijd eerst de mouwlengte verkorten en dan pas de blote benen showen. Dat kan ook andersom! Wat een openbaring! Het lijkt zo simpel maar ik volg haar advies en eindelijk kunnen de kosten per draagbeurt van shortjes omlaag!) Goed, terug naar mijn wandeling in Barcelona. Terwijl ik daar in de hitte loop, ben ik godsgruwelijk blij dat het vakantie is. Om alle obvious redenen, maar ook omdat ik met dit weer echt niet op gang te krijgen ben. Dat ik deze blog in de airco op onze hotelkamer typ ongeveer 5 uur voor mijn afgesproken deadline, proves it all!

2016-07-28-PHOTO-00000581-1

Short van Maison Scotch en shirt van Second Female

Ik weet niet hoe andere leraren die laatste weken beleven, maar zeker als de zon schijnt, zweet ik gewoon mijn lokaal uit. (Op de één of andere manier heb ik altijd een lokaal aan de verkeerde kant van het gebouw. Alsof iemand het erom doet…) En woesjjjjj daar gaan alle mooie plannen voor de laatste weken. Hoezo elke dag nog een paar uur rekenen om de hiaten eruit te halen? Welk taalboek moest ook alweer uit? O wacht ik wilde nog een kunstenaar behandelen. (Gaudi was de intentie, twee vliegen in een klap had ik zo gedacht ter voorbereiding op deze zonnige stedentrip). En dat rapport voor de juf wat ik zo leuk had bedacht, gooi ik ook het raam uit. Ik ben er klaar mee. De zon schijnt en ik wil naar huis. Naar een terras, een park, naar een roseetje bij vrienden in de tuin of op het strand of heel simpel gewoon op het balkon van mijn eigen nieuwe huis.

Maar. Dan krijg ik een mail van mijn IB-er. Of iedereen de groepsplannen voor volgend jaar in de juiste map kan zetten? Of de overdrachten al kant en klaar zijn voor de volgende leraar? Misschien verwacht u nu een verhoging van mijn stresshormonen of een hernieuwde reeks hartkloppingen. Niets van dat alles! Mijn kids hebben namelijk werkelijk waar een handtekeningen actie gehouden en een gesprek gevoerd met de directeur. Of ik alsjeblieft nog een jaar hun juf mocht zijn?

2016-07-28-PHOTO-00000582

Hemdje van Zara, short van Sissy Boy

Ik kijk naar mijn scherm, ik kijk naar buiten naar de blauwe lucht en nogmaals naar mijn scherm. Ik reply als volgt:

“Liefste IB-er. Ik mag mijn schatjes nog een jaartje houden en ben veel frisser en vol ideeën aan de start van het nieuwe jaar. Ik kom de hele week voorafgaand aan het nieuwe schooljaar naar school en schrijf dan wervelende plannen. Beloofd! Maar nu ga ik een terrasje zoeken.”

Nog drie weken vrijheid te gaan. En fingers crossed voor regen in die laatste week….

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *