De Best Geklede LeerKracht van Rotterdam

feat-genomineerden-2016

Het is alweer voorbij, de uitreikingen van dé leraren van Rotterdam. Het was een groot feest waar de winnaars van de verschillende categorieën  even letterlijk en figuurlijk een podium kregen. En, ja ja, voor het eerst de uitreiking van de ‘Best Geklede Leraar’ van Rotterdam. Eigenlijk moet ik zeggen ‘LeerKracht’, want iedereen die in en om het onderwijs werkt mocht meedoen.

 

boeketterie-binnenweg

In de ochtend de bloemen opgehaald bij Boeketterie Binnenweg

Het was hard werken voor de jury, maar uiteindelijk is het gelukt om zes leerKrachten te nomineren. De genomineerden kregen een nominatiekaart en werden later het podium op geroepen waar de winnaar bekend gemaakt werd. Met 7 punten verschil tussen de nummers 1 en 2 werd uiteindelijk Marloes Groenenboom van het Scheepvaart & Transportcollege de winnaar. Op de voet gevolgd door Kim Stout van De Piloot die tweede werd en Tisa de Jong van het VMBO Slinge, die eindigde op een mooie derde plek.

 

img_1251

Overleg over hoe we het gaan doen vanmiddag

Alle genomineerden gingen naar huis met een échte EduEnVogue tas waarin kaartjes zaten voor het Nationaal Onderwijsmuseum. Bij de winnaar zaten er ook nog twee lekkere cadeaubonnen in om te gaan shoppen bij Mees&Co en bij Voorwinden in Oud-Beijerland.

 

img_1252 De laatste dingen doornemen met Renée, die de hele middag presenteerde

Tegen het eind van de middag ging ook de deskundige jury voldaan naar huis met een EduEnVogue tas waarin kaartjes zaten voor het Nationaal Onderwijsmuseum én met een mooie bos bloemen van Boeketterie Binnenweg 

 

in-actie Mai-Linh nomineert Marloes van het STC

Wat een heerlijke middag was dat. En als klap op de vuurpijl werd mijn team ook nog Team van het Jaar!! Joehoe!! Dat is natuurlijk echt SU-PER-TOF! We hadden een gedeelde eerste plek met peuterschool het Zandkasteel.

 

niet-uit-rotterdam

Sarah wilde graag deze net afgestudeerde leerKracht nomineren. Helaas kwam ze niet uit Rotterdam……..

 

even-overleggen Overleggen over de strategie van de middag

Eenmaal thuis, gelijk achter de computer om de foto’s te bekijken. Ik had vanmiddag speciale assistentie van mijn eigen leidinggevende, de algemeen directeur van De Piloot en Het Passercollege. Toen ik haar de dag ervoor vertelde dat ik niemand had kunnen regelen die tijdens het evenement kon fotograferen, bood ze spontaan aan te helpen. De hele middag had ze met de kinderen en mij de hele Maassilo doorgelopen voor het maken van foto’s. ‘Nog even een foto hier doen?’ vroeg ik en hup daar kwam ze aan. ‘En nog even met zijn allen, bij dat mooie licht?’ ging ik verder. Niets was te veel.

 

groep-op-podium Mai-Linh vertelt waarom ze graag mee wilde doen als jurylid

Maar hoe erg was het dat toen ik thuis kwam alle foto’s onscherp waren……. Help!! De volgende ochtend toen ik haar een berichtje stuurde, schreef ze: “Ach krijg de k*l*r*, dat meen je niet? Bevestigt maar weer dat je oude vrouwen moet skippen.” Heb je niets aan.”  Nou, dat zou ik niet zo zeggen. Want de mevrouw die mij dit stuurde, stuurt een Excellente School aan met een team dat net  ‘Team van het Jaar’ is geworden. Maar foto’s maken laten we de volgende keer over aan iemand anders.

 

de-winnares Hoe voelt het nou om de Best Geklede LeerKracht van Rotterdam te zijn??

Met dank aan de fotograaf van de gemeente, David Rozing en de moeders en en docent die aanwezig waren, ben ik toch nog een eind gekomen met het maken van een foto-impressie van de middag.

Volgend jaar doen we allemaal nog een keer! En dan zorg ik ervoor dat ik op tijd een fotograaf heb. Zorgen jullie er dan voor dat je ons in de gaten houdt en wanneer het zover is, je erbij bent met je meest stijlvolle outfit?! Zie ik jullie dan.

 

nominatiekaarten Hoe leuk zijn deze nominatiekaarten, gemaakt door Rotterdamse leerKracht Cindy Metz

 

de-tak-zit-erop De taak van de jury zit er op!

Trouwens, als je niet kunt wachten kun je van 24 tot en met 28 januari ook de NOT2017 in de Jaarbeurs bezoeken. Daar staat het team van EduEnVogue ook en we lopen iedere dag rond om de meest stijlvolle leerkracht of pedagogisch medewerker van de dag te spotten!

 

gewonnen  Het Team van het Jaar :-))

 

renee-en-jaimy Samen met leerKracht, Edublogger, voorzitter Leraren met Lef en de presentatrice van de dag, Renée van Eijk

 

Klik hier voor de winnaars van de verschillende categorieën.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *