NOT2017: Dag 5

 

Mixed feelings

Laatste beursdag vandaag. Ik heb er erg dubbele gevoelens over. Hoofd: “Jammer dat het al bijna voorbij is………”  Lijf: “Gelukkig is het bijna voorbij!!!!”

Als ik vanochtend Renée ophaal en per ongeluk veel te vroeg aankom, doe ik nog even mijn ogen dicht terwijl ik zittend op de trap wacht op haar. Eenmaal op de NOT aangekomen, ga ik natuurlijk gelijk weer op standje “AAN”. Vandaag wordt waarschijnlijk de meest drukke dag van de week en daarnaast heb ik vandaag de VIP tour NOT2017 voor onderwijsbloggers en vloggers die ik samen met de NOT organiseer.

 

Best Dressed

De manier waarop je jezelf kleedt, is best nog vaak een ondergeschoven kindje in het onderwijs. Dit is waar we de hele week veel over hebben gesproken met leerKrachten en ook met mensen die niet werken in het onderwijs. Bij veel van jullie riep het thema herkenning op. Inhoudelijk goed les geven en betrokken zijn bij je leerlingen is natuurlijk het allerbelangrijkst. Maar! Wanneer je les geeft, presenteer je jezelf in principe aan je leerlingen en bij presenteren hoort ook een stukje, uitstraling, kleding en stijl. En daar ontbreekt het helaas toch regelmatig nog wel aan.

Nou is dat niet overal zo, want ik kan met trots zeggen dat ik op een school werk waar de mensen naast onwijs goed en betrokken lesgeven, zich ook goed, creatief en stijlvol kleden.

Ik vind het supertof dat ik samen met het team EduEnVogue de hele week wat meer bewustwording heb mogen creëren omtrent dit thema en ik hoop dat ik dat in de toekomst nog heel vaak kan en mag doen zodat het stoffige imago dat vrij hardnekkig aan ons blijft kleven, transformeert tot het imago van vernieuwend en trendy. Je moet altijd wat te wensen hebben zeggen ze…..

Nu eerst een hele zondag helemaal niks doen en morgen weer lekker naar school. En wie weet tot over twee jaar bij de NOT2019!

Straks maak ik op Facebook de ‘Best Geklede LeerKracht’ bekend van de laatste dag NOT2017.

 

 

Tijs van Ruiten, directeur Nationaal Onderwijsmuseum

Roel van Gestel van Zwijsen (hebben jullie ons filmpje al gezien??)

Alle bloggers en vloggers van de VIP tour NOT2017

De meiden van Leerkrachtorganizer

De mannen van Schoolupdate met……..

hele stijlvolle schoenen.

Team SMART

De heren van Gynzy iPads

Samen met Jeroen en Angela van Mees & Co

De dames van St. Krabbie Krab op School

Team Seppo

Het Nationaal Archief was ook aanwezig

van Ee speeltoestellen

Met Annelou van MeetUp010

Renée en Jeroen, EduEnVogue meets Leraren met Lef

Team ProWise

Team EduEnVogue had vandaag versterking van juf Inge. En Inge mag De Schooldag Planner gaan testen van Leerkrachtorganizer. Binnenkort haar bevindingen online!

 

 

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *