Street style trends uit Japan

Trends in Kyoto

De ervaring van styliste Daniëlle in Kyoto mode gerelateerd was met één woord, inspirerend! Er waren veel trends te signaleren op straat tussen de boetieks, hippe koffie- en eettentjes door.In een smal typisch Japans straatje kwam ik een groepje jongens tegen die zich kleden volgens de EduEnVogue trend voor deze winter ‘Powersuits’ gemixed met ‘Royal behavior’.Ik liep op ze af, sprak ze aan met de woorden ‘fashion’ ‘photo’ ‘you’ en mocht ze
vastleggen op beeld voor de Nederlandse EduenVogue website.

Kleuren

Ze zijn alle 3 in het zwart, bruin en donkerblauw gekleed met witte en rode accenten in de kraag en manchet als details.

Materialen

De materialen die ze dragen zijn van katoen met wol. Schoenen brogues van links naar rechts in verschillende varianten met gaatjes, met een kwast voorop geïnspireerd uit de 80’s.

Vorm

De vorm van de kledingstukken van links naar rechts. Rechte pantalon met daarin een strak t-shirt in de broek en een gebreid vest eroverheen. Bandplooi pantalon met onder een omslag met wit detail, daarop een v-hals trui, oversized half lange blazer. Pantalon slim-fit cropped, daarop oversized jas mouw omgeslagen met wit detail, daaronder een overhemd in het wit. De boys droegen diverse zilveren ringen aan hun vingers. Met een vriendelijke dankbare lach bedankte we elkaar met ‘Arigato’ en gingen beide verder met onze tocht.

Een paar straten verder kwam ik in een schoenenwinkel terecht met nogal bijzondere exemplaren ‘Tabi’ boots waar je grote teen van de andere 4 tenen apart van elkaar zitten. In allerlei verschillende kleuren en prints van katoen en handmade van leer. In de SOU SOU winkel werken deze 2 jongens. Een hele eigen stijl. Hij droeg een broekrok van dun wol kwaliteit daarop een overhemd met v-hals gestreept, en een kimono met ruit patroon.Zijn collega droeg een culotte in zwart, daarop een blouse met patroon in rood/wit en een grijze kimono met witte print. Beide maakten ze deze set af met een paar Tabi boots.Deze twee stylen vallen onder sport influence ‘Athleisure’ en ‘How does your garden grow’ door de prints en materiaal mix die hier wordt gebruikt.

Verderop in de straat liep ik de winkel ‘Ed in’ binnen daar kwam ik deze verkoper tegen met een te gekke style die ik in NL nog niet eerder ben tegengekomen.Een mix van ‘Royal behavior’ en ‘How does your garden grow’.Corduroy broek, oversized overhemd, en een jeans gilet met diverse zakken. Ook droeg deze jongen een vissershoedje.

En deze 3 enthousiaste meiden allen gekleed in verschillenden rok trends.A-lijn tulle, kokerrok in ruit, a-lijn groen.

Toen mijn doorreis verder ging richting Tokyo met de bullet train. Kwam ik op het station nog diverse trends tegen. Waaronder de tuinpakken ze zijn ON dat was duidelijk in het straat beeld van Kyoto.

Deze 3 beelden zeggen daar iets over. Een katoen pak met culotte vormige wijde pijp. De pakken zijn niet alleen in broek vorm maar ook in rok vorm. De laatste foto het corduroy tuinpak in de kleur bruin is back from the 70’s. Voor degene die hem nog hebben bewaard hij mag weer gedragen worden.

Met een voldaan gevoel stapte ik de bullet trein in naar Tokio. Heel benieuwd wat mij daar allemaal voor hippe types te wachten staan.

The streets of Tokyo 

Wandelend in de winkelstraten van Tokyo liep ik deze 2 mannen tegen het lijf ze hadden net een koffie break en een ontzettend leuke stijl die refereert naar de Booijmans stijl voor Eduenvogue. Ik mocht ze op de foto zetten.

Daarna kwam ik deze 2 jonge vrouwen tegen gekleed in de trend ‘Royal behavior’. Ze geven allebei een andere draai aan deze style. Met een vriendelijke big smile als afsluiter was dit een impressie van de street style in de twee Japanse steden.


Door Danielle Brand

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *