2 oktober 2017 Hogeschool Rotterdam

Op maandag 2 oktober inspireerden we de studenten van de PABO van de Hogeschool Rotterdam met onze onderwijsmodeshow.

Onze styliste Danielle presenteerde 3 trends voor de komende winter. Bij elke trend liet ze zien waar ontwerpers hun inspiratie vandaan haalden, welke materialen en stoffen er bij de trend horen, hoe de trend eruit ziet op de catwalk en…hoe de trend vertaalt kan worden naar het schoolplein! Bij dit laatste onderdeel werd ze ondersteund door modellen Mieke en Jan. Twee docenten van de Hogeschool Rotterdam, die onder luid gejoel de catwalk op liepen!

 

Op de foto zie je Mieke en Jan gekleed volgens de trend ‘Nieuwe autoriteit’.

Een trend die kracht en warmte uitstraalt en gebruik maakt van mooie en bijzondere stoffen zoals het kanten mouwtje in de outfit van Mieke.

 

 

 

 

 

De titel van de trend gebruikte Renée om een boodschap mee te geven aan de toekomstige leraren. De trend ‘Speelse balans’ zou volgens haar moeten gaan om de balans tussen het volgen van de methode en het bepalen van je eigen lesontwerp. Als je ergens leert om je eigen les vorm te geven van begin tot einde, dan is het wel op de PABO! Toch lijken we dit te vergeten in de eerste jaren van het lesgeven omdat je simpelweg zoveel moet doen. Zonde, zegt Renée. Want als je goed kijkt naar je leerlingen en daar je keuzes op baseert voor je onderwijs, moet je wel los durven komen van de methode!

Na drie trends zien en luisteren werden de studenten aan het werk gezet door Jaimy. Ze daagde de studenten uit om de trends bij hen in de klas te zien. Mode of onderwijs, alles mag! Tien studenten vertelden op het podium over de trends bij hen in de klas. Vervolgens werd er gestemd. De student met de beste pitch en de meest trendy outfit werd verkozen tot 100 % EduEnVogue en won een goedgevulde goodie bag mét cadeaubon!

 

Een inspirerende dag op de Hogeschool Rotterdam.

Ben je benieuwd of de onderwijsmodeshow ook iets is voor bij jou op school? Neem contact met ons op!

 

 

 

 

 

Door Renée van Eijk

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *